Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik için yapılan başvuru sayısına ilişkin bir açıklama yaptı.

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki 'Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin bedelli askerlik başvurularına ilişkin sorusu üzerine, "Bugün itibariyle bedelli askerlik başvurusu yapan 66 bin kişi" yanıtını verdi.

TASARI'YA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

İlgili Tasarı hakkında da bilgi veren Yılmaz, 2014 yılında anayasa ve ilgili kanunda yapılan değişiklikler ile ölüm cezasının ve ölüm cezasının infazına ilişkin hükümlerin yürürlükten kaldırıldığına, bu değişiklikler neticesinde Askeri Ceza Kanunu'nda yer alan ölüm cezasına ilişkin hükümlerin de anayasaya aykırı hale geldiğine işaret etti.

Yılmaz, tasarı ile yaptıklarının, Anayasa Mahkemesi'nin iptali ile ortaya çıkan boşlukları doldurmak ve Anayasa değişikliği ile Anayasa'ya aykırı hale gelen hükümleri ayıklamak olduğunu belirtti.

2010 yılında gerçekleştirilen referandum ile de bazı değişiklikler yapıldığını hatırlatan Yılmaz, gelinen noktada Askeri Ceza Kanunu ile Türk Ceza Kanunu arasında uyumsuzluklar oluştuğuna işaret etti.

Tasarının 5 temel kanunda değişiklik öngördüğünü aktaran Yılmaz, komisyon üyelerine düzenlemeye yapacakları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından tasarı oylanarak alt komisyona sevk edildi.