Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Aksaray'da, cezaevlerinde 54. gününde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için yapmak istediği basın açıklaması öncesinde olaylar çıktı. Bölgede çok sayıda polis görev alırken, Horhor Caddesi'nde toplanan BDP'lilere de polisler müdahale etti.

BDP bugün yapacağı eylem için metro istasyonunun olduğu alanı belirlemişti. Polis, sabah erken saatlerden itibaren bariyerlerle kapatılan alana kimsenin giriş çıkışına izin vermezken, ara sokaklardan alana girmek isteyen BDP'lilere müdahale edildi.

MİLLETVEKİLLERİNE DE GAZ VE TAZYİKLİ SU SIKILDI

Bu sırada alanda bulunan BDP'li milletvekilleri ve sanatçıların bulunduğu gruba da polis sert şekilde müdahale etti. Aralarında sanatçı Ferhat Tunç, milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sabahat Tuncel'in de bulunduğu grubun üzerine biber gazı ve tazyikli su sıkıldı. Müdahale sırasında yaşanan arbedede Aysel Tuğluk'un yere düştüğü görüldü.

Eylemcilere polisin yanı sıra ülkücü bir grubun da müdahale ettiği öğrenildi.

Horhor Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 150 kişilik eylemci gruba ise, polis gaz bombaları ile müdahale etti.

Daha sonra ise olaylar Aksaray'da sona ererken, milletvekilleri ve beraberindekiler BDP İstanbul İl Örgütü önünde açıklama yapmak üzere Aksaray'dan ayrıldı.

Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, çok sayıda kişinin de polisin attığı gaz bombaları nedeniyle yaralandığı öğrenildi.

OLAYLAR TAKSİM'E DE YAYILDI

Olayların ardından Taksim Meydanı’na yürümek isteyen bir grup da polisin müdahalesiyle karşılaştı. Taksim’i abluka altına alan polisler 4 kişiyi de gözaltına aldı.