Göstericilerin İran tarafına geçmek istemeleri üzerine sınır kapısı kapatıldı.

HAKKARİ - İran’ın Kandil Dağı bölgesinde PJAK'a yönelik olarak başlattığı operasyonları protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik BDP’li grup, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde toplandı.

Burada düzenlenen gösteriye BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, BDP’li yöneticiler, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

PKK bayrakları açan eylemciler, “Demokratik özerkliği selamlıyoruz”, “AKP’nin ırkçı saldırılarını, siyasi ve askeri operasyonları kınıyoruz”, “Gerillanın onurlu direnişini selamlıyoruz” pankartları açtı. Gruptakiler Abdullah Öcalan posterleri de taşıdı.

Burada bir konuşma yapan Orhan Koparan, İran’ın yaptığı operasyonların AK Parti hükümeti tarafından da desteklendiğini iddia etti.

Milletvekili Özdal Üçer ise şunları söyledi: “Çözümsüzlüğü dayatan devlet politikalarına ve bu devlet politikalarını kendi iktidar hırsları için sürdüren AKP hükümeti, Ahmedinejat hükümeti, Irak, Suriye hükümetine karşı bu operasyonlardan vazgeçmesi için çağrıda bulunmak üzere buraya geldik. Çünkü bu savaşta yaşamını yitiren her can bizim canımız, akan her damla kan bizim kanımızdır. Biz bu savaşın sona erdirilmesi, Ortadoğu’da Kürtlerin de içinde bulunduğu bütün halkların özgür ve eşit huzurlu bir yaşama kavuşması için demokratik tepkimizi dile getiriyoruz. Demokratik Özerk Kürdistan’da bu tür eylemlerimiz devam edecektir."

Konuşmaların ardından eylemciler İran tarafına geçmek istedi. Buna izin vermeyen İranlı ve Türk yetkililer sınır kapılarını kapattı.

Afiş asan eylemciler, kapı önüne çadır kurup beklemeye başladı.

Bu arada yüzlerce araç eylem nedeniyle sınır kapısından giriş çıkış yapamadı.