Gaziosmanpaşa’da “Öcalan’a Özgürlük” için açılan imza standına yapılan saldırının ardından olay yerine çok sayıda HDP’li geldi. Standa saldıran gruptan oldukları iddia edilen bir grup ile BDP ve HDP'liler arasında kavga çıktı. BDP’li ve HDP’li grup tarafından darp edilen 3 kişi olay yerinden uzaklaştırıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü’nün ilçe meydanında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için açılan imza standına yapılan saldırı protesto edildi.

Aralarında Halkların Demokrasi Partsi (HDP) Eş Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel’in de bulunduğu bini aşkın kişi, BDP Gaziosmanpaşa ilçe binasından ilçe meydanında doğru yürüyüşe geçti. İMC'deki habere göre; yürüyüş yapan gruba saldırıda bulunmak istediği belirtilen 3 kişi, olay yerinde darp edildi.


BDP'liler Gaziosmanpaşa'da 3 kişiyi darp etti paylaşan: imctv

Ardından ilçe meydanına geçerek oturma eylemi yapan kitlenin çevresi çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. BDP’lilerin tepkisi üzerine polis, gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahalede bulundu. Gençler de, polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. İlçede gerginlik sürüyor.