Ankara'da başlayan Halkların Demokratik Kongresi 2. Genel Kurulu'nda konuşan Barış ve Demorasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, kürsüye üzerinde "Açlık grevindeyiz, ölüm değil çözüm" yazılı bir önlükle çıktı. Tuncel, 'PKK'li ve PAJK'li mahpusların başlattığı açlık grevine destek için' kendisinin de açlık grevine girdiğini açıkladı.

Tuncel'in ardından kürsüye çıkan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da an itibariyle TBMM'deki Anayasa Komisyonu da dahil tüm komisyonlardaki çalışmaları askıya aldıklarını ve tek gündemlerinin açlık grevleri olduğunu söyledi.

Aynı saatlerde Diyarbakır'da DTK binasında bir basın toplantısı düzenleyen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da, DTK Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ile birlikte süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını açıkladı.

Ankara'da HDK 2. Genel Kurulu'nda bulunan Sabahat Tuncel, Genel Kurul'un ardından Diyarbakır'a giderek açlık grevini orada diğer milletvekilleri ile birlikte sürdüreceğini belirtti.