BDP Ankara İl Örgütü, yapılan hava operasyonunda yaşamını yitiren HPG Askeri Konsey üyesi Yücel Halis'in (Alişer Koçgiri) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

BDP Ankara İl Örgütü'nün bugün yapılan kongresinde seçilen yeni seçilen yönetimi, 10 Ekim tarihinde Federal Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Xinêre ve Haftanin alanlarına yönelik yapılan hava saldırılarında yaşamını yitiren HPG'li Yücel Halis'in (Alişer Koçgıri) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

7 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren Halis'in Dikmen'de oturan ailesi BDP İl Başkanı Ahmet Aday, PM Üyesi Zeki Altın, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Safiye Akalın ve partili yöneticileri kapıda karşıladı.

Taziye ziyaretine gelen heyet adına konuşan İl Başkanı Ahmet Aday, "Yücel Halis tüm Kürtlerin şehididir. Halkımızın başı sağ olsun" dedi.

Daha sonra aile adına konuşan Yücel Halis'in amcası eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Kurucu Genel Başkanı Ziya Halis, BDP'lilerin ziyaretinden ailenin duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kürt gençlerinin haklı bir mücadele yürüttüğünü söyleyen Halis, "Ancak ceberrut devlet bunu anlamak istemiyor. Bizler gençlerimizin mücadelesinden umutluyuz" derken, aile olarak imkanlar dahilinde olması durumunda cenazelerini alıp, doğduğu köyde toprağa vermek istediklerini belirtti.

Bu arada hüzünlü olan Halis'in annesi ve babası ise çocukları ile gurur duyduklarını belirtti.