Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde ‘uyuşturucu ticareti’nden beslenen silahlı çetelerin semt sakinleri ve uyuşturucu karşıtı sivil toplum kurumlarını hedef alan saldırıları devam ediyor.

Geride kalan hafta ikisi gazeteci 9 kişinin silahla yaralandığı mahallede, son olarak, BDP İstanbul İl yöneticisi Besim Yılmaz'a ait iş yeri hedef alındı.

Dün gece saat 02.30 civarında saldırıya uğradıklarını ifade eden Besim Yılmaz, Radikal'e yaptığı açıklamada çetelerle mücadele amacıyla BDP olarak platform kurdukları için çetelerin hedefi haline geldiklerini ifade etti.

Gülsuyu'nda uyuşturucu karşıtı STK'ları hedef alan uyuşturucu çeteleri, son olarak BDP İstanbul İl Yöneticisi Besim Yılmaz'ın dükkanına pompalı tüfeklerle saldırı düzenledi. Saldırıda Yılmaz’a ait işyerinde maddi hasar oluştu.

Radikal'e konuşan BDP İstanbul İl Yöneticisi Besim Yılmaz, saldırıda bulunan kişilerin dün gece saat 02.30 civarında 3 otomobil ile kendisine ait Heykel Meydanı'nda bulunan dükkana saldırıda bulunduğunu ifade etti. Olay yeri inceleme ekiplerinin de çalışma yaptığını belirten Yılmaz, Barış ve Demokrasi Partisi olarak uyuşturucuya karşı Gülsuyu'nda platform kurduklarını ve bu yüzden uyuşturucu çetelerinin hedefi haline geldiklerini belirtiyor.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Daha önce iki kez tehdit edildiğini söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Tehdit edilince gerekli suç duyurusunu da yaptım. Ama herhangi bir işlem yapılmadı. Emniyet bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiyor. İsim vermemize rağmen şu ana kadar şahıslardan gözaltına alınan kimse yok. Dün de tehdit etmişler iş yerimize gelerek. Çocuklarımı tehdit etmişler. Ardından gece 02.30 sıralarında üç otomobille gelerek pompalı tüfekle iş yerimize saldırdılar. Görgü tanıkları da var. Camlar kırıldı. Gülsuyu Polis Karakolu'na gittik ve şikayette bulunduk. Bu işin takipçisi olacağız."