BDP grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP'li Sırrı Süreyya Önder akşam saatlerinde Kandil'e giderek KCK yetkilileri ile görüşecek.

Radikal.com.tr’nin haberine göre PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek BDP grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Müzakere ve Çözüm Sürecinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder akşam saatlerinde Kandil'e giderek KCK yetkilileri ile görüşecek.

Önder'in karayolu ile Buldan ve Baluken'in ise uçak ile gideceği öğrenildi.

Bu isimler 9 Kasım’da İmralı adasına giderek Öcalan’la yeni bir görüşme gerçekleştirmiş ve Öcalan’ın kamuoyuna mesajını iletmişlerdi. Görüşmede Öcalan'dan gelen son mesajların değerlendirilmesi bekleniyor.

Son görüşmede Öcalan’ın kamuoyuna iletilmesini istediği mesaj şöyleydi:

“Öncelikle barışa ve demokratik bir çözüme inanan ve bu amaçla seferber olup katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Çözüm süreci çok ciddi bir aşamaya gelmiştir. Süreç halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir. Şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakârlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır.

Süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolu acil demokratikleşmedir. Bunun en önemli ayaklarından birisi de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının biran önce oluşturulması olacaktır.

Bu itibarla bütün demokrasi güçlerini bu doğrultuda katkı oluşturmaya davet etmek tarihi sorumluluğumuzdur.

Başta sağlık sorunları yaşayanlar olmak üzere tüm tutsaklara ve bütün halkımıza selam sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.”