Vatan Gazetesi'nin haberine göre BDP ve DTK, "3 milyon kişinin geleceğini" belirttiği Newroz mitingi hazırlıklarını sürdürüyor.  Abdullah Öcalan'ın yol haritası taslağını gönderdiği BDP, Avrupa ve Kandil'den gelen yanıtlar doğrultusunda önemli açıklamalar yapması beklenen Newroz kutlamaları için bin 361 Avrupalı parlamenter, 123 diplomat, 67 elçilik görevlisi, 125 parti, 210 akademisyen, 117 gazeteci, 56 medya kuruluşuna davetiye gönderildi.

SÜRPRİZ DAVETLİ

BDP'den davetiye giden isimler arasında Kadir İnanır da yer aldı. İnanır'ın BDP'ye henüz bir yanıt vermediği belirtildi.

İnanır, Radikal'den Ezgi Başaran'a yaptığı açıklamada, "PKK bir Kürt partisidir. O Kürtler de bizim kardeşimiz değil mi? Niye o dağa çıkmışlar? Barış sürecinden döneni halk affetmez. Öcalan bana göre bir Apo. Benim 'isyan' filmimdeki Apo. Bu filmi çektiğimde Öcalan henüz yoktu. Ama film hâlâ yasaklı. Çünkü filmdeki ismim Apo. Film ağanın baskısıyla kaçakçılığa sürüklenen bölge halkını 'Ben kaçakçılığa gitmiyorum' diyerek isyana teşvik eden ve dağlara çıkan adamı anlatıyordu" demişti.

ÖCALAN SELAM GÖNDERMİŞTİ

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İnanır'a bu açıklamaları nedeniyle teşekkür ederken, Abdullah Öcalan da 2. BDP heyeti ile yaptığı görüşmede aynı zamanda yönetmen olan milletvekili Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla İnanır'a "selamlarını" göndermişti.