BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Ankara'da gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

BDP-HDP Heyeti, Kandil'de gerçekleştirilen görüşmenin sonuçlarını aktardı ve İmralı'ya ulaştırılmak üzere Kandil’den gönderilen mektubu teslim etti.

9 Nisan günü KCK yetkilileri ile görüşen BDP grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Türkiye'ye dönüşleri ardından yaptıkları açıklamada KCK'nin Öcalan'a 5 sayfalık bir mektup gönderdiğini belirtmişti.

Buldan, KCK yetkililerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği "yasal düzenleme yanlış olur" ifadesini tepkiyle karşıladıklarını belirterek, "KCK yetkilileri bunu doğru bir değerlendirme olarak görmediklerini söyledi. Çok öfkeliler bu söyleme. Seçim sonuçları değerlendirildi. Ağrı, Ceylanpınar ve Urfa'da seçimlerin hile ile alınmasının demokratik siyasetin kapalı olduğunun göstergesi olduğunu vurguladılar. Bu kanalların açılabilmesi için hükümetin hızla süreç açısından adım atması gerektiğini söylediler. HDP'nin güçlendirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini söylediler. HDP'nin artık Türkiye'de yeni bir alternatif olarak görülmesi gerektiğini söylediler" diye konuşmuştu.