BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, ülkücü oldukları iddia edilen bir grubun saldırısına uğradı. Aşırı kan kaybeden Çelik'in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

 

Elazığ'da sabah saat 9.30 sıralarında evinden çıktığı sırada ülkücü oldukları iddia edilen bir grubun saldırısına uğrayan BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik ağır yaralandı.

 

Tahra darbeleriyle yaralanan Çelik'in kafasında kırıklar oluşurken, vücudunun birçok yerinde de aşırı darp izine rastlandı. Çelik aşırı kan kaybına uğrarken, çevrede bulunan kent sakinleri tarafından Özel Damla Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Burada ameliyata alınan Çelik'in hayati tehlikesi sürerken, yoğun bakıma kaldırılacağı belirtildi. Olayın duyulmasının ardından BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Dersim İl Başkanı Şerafettin Halis ve çok sayıda BDP'li hastaneye akın etti.

 

Türkiye’de hemen her çatışma sonrası, hükümet yetkilileri ve medyanın kışkırtıcı tutumu sonrası çeşitli gruplar Kürtlere ve BDP’lilere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Son bir ayda BDP binalarına yönelik en az 12 saldırı düzenlendi.

 

En son 11 Eylül günü İstanbul’da BDP Sultangazi İlçe binası önünde “İstiklal Marşı” okuyan bir grup, BDP’ye saldırmak istedi. 4 Eylül günü İzmir'den Kürt illerine giden firmalara ait araçlar, Afyon çıkışında kalabalık bir grubun taşlı saldırısına uğradı.

 

Saldırılar özellikle Antep, İzmir, Çanakkale, Kocaeli, Hatay, Afyon ve İstanbul’da gerçekleşti.