BBP, kongresinde arbede çıktı. Polis salona girerek müdahale etti.

Arbede sırasında korumaları Genel Başkan Mustafa Destici'yi tribüne çıkardı.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 11. Olağan Kongre'si gergin başladı. Bazı muhalif delegeler divan seçimine ve delege sayılarına itiraz etti.

Arbede çıkması üzerine polisin salona girerek müdahale etti.

BBP 11. Olağan Kongresi Taha Akgül Spor Salonu'nda Genel Başkan Mustafa Destici'nin salona gelmesinin ardından Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde, Taha Akgül Spor Salonu'nda, saat 10.00'da başlayan BBP Kongresi'ne koronavirüs tedbirleri nedeniyle salona yalnızca Türkiye'nin dört bir yanından gelen delegeler, parti görevlileri ve basın mensupları alındı.

Kongre Divanının açık oylama ile seçilmesine ve delege sayılarına itiraz eden delegeler oylamanın açık yapılması talebiyle itiraz edince salon karıştı. Gerginlik yumruklaşmaya kadar vardı.

Salonun karışması üzerine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tribünlerin olduğu bölüme götürülerek, etrafı korumaları tarafından çevrildi.

Salona giren polis birbirine giren tarafları ayırdı. Olayların sakinleşmesi üzerine tribünden inen Destici, korumalarının eşliğinde koltuğuna oturdu.

Yapılan açık oylamada Genel Sekreter Üzeyir Tunç oy çokluğuyla Divan Başkanlığı'na seçildi.

Yaklaşık 1000 delegenin 760'ının oy kullanması beklenen kongrede, genel başkanlık seçimi ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerinin seçimleri yapılacak.