Charlotte McDonald / BBC News

Fred ve Laura beraber uzun yürüyüşlere çıkıyor, hafta sonu tatillerine gidiyor, çarşı pazar geziyor ve genellikle dışarıda yemek yiyorlar.

Televizyonda gördükleri komik şeylere de beraber gülüyorlar, ama bazen de kavga ediyor ve tartışıyorlar.

Fred mutfakta akşam yemeğini hazırlarken, Laura ise oturup kıkır kıkır gülüyor. Yemek yapan kişi kendisi olmadığı için, 'iyi bir işi' olduğunu söylüyor.

Her çift gibi, onların da iniş çıkışları var. Fakat onlar diğer çiftlerden farklı.

Fred, Laura'ya kendisiyle zaman geçirmesi ve kendisiyle seks yapması için para ödüyor.

Altı yıldır birlikteler.

Seks için para ödemenin 'yanlış olduğu', 'yasaklanması gerektiği' ile ilgili hararetli tartışmalar çözümsüz kalıyor.

Bu tartışma içinde ise bir soru çok nadir soruluyor: "Erkekleri, kendileri ile yatmaları için kadınlara para ödemeye iten sebepler nedir?"

Emekliye ayrılan Fred, "İlk olarak internette bir mesajlaşma sitesinde tanıştık" diyor, "Ben ona geceyi bir otelde benimle geçirmek ister mi diye sordum."

Fred, 'birbirlerini tanıyarak, birbirlerini dinleyerek' geçirdikleri geceyi "ilk buluşma gibiydi" ifadesiyle anlatıyor.

Laura da, "Artık birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki, Fred artık ben onunla buluşmaya gitmeden önce internetten bankama para transfer ediyor" diyor.

'KARIMLA YATAKTA ANLAŞAMIYORUZ'

Fred, merkezden uzakta kırsal bir bölgede yaşıyor ve yıllarca tam zamanlı hasta bakıcılık yapmış, annesiyle ilgilenmiş. İnsanlarla tanışma şansı olmadığından, seks için para ödemeye karar vermiş.

"Bir kadının arkadaşlığını istemek yalnızca seksle ilgili değil. Eğer dışarı çıkmıyor ve sosyalleşmiyorsanız bunu nasıl elde edeceğinizi düşünmeniz de çok zor."

Robert da uzun yıllar evli olan biri.

"Seksten, hatta sarılmaktan, öpüşmekten hoşlanmayan bir kadınla evlenen seks düşkünü biri oldum."

"Mükemmel, mükemmel bir partner. Her açıdan çok iyi anlaşıyoruz, yalnızca yatakta anlaşamıyoruz."

Robert seks için ayırabildiği kadar para ayırıyor.

"Evliliğime bağlı olmak istedim" diyor Robert, "Elimden geldiğince karıma iyi davranmak istedim, dolayısıyla yapabileceğim şey, bunun için para ödemekti."

AMSTERDAM DENEYİMİ

Robert, seks için para ödemeyi evliliğini korumanın bir yolu olarak görürken, 30'lu yaşlarındaki Graham ise bunu, ilişkilerin karmaşıklığından kaçınma yolu olarak görüyor.

Eski kamu çalışanı olan Graham, hayatının ilk 30 yılında sekse hiç para vermeyeceğini düşünmüş. Fakat bir hafta sonu, kendisini Amsterdam'da genel evlerin bulunduğu ve 'Kırmızı Işıklı Bölge' olarak bilinen Red Light sokaklarında daha yeni tanıştığı bir grup erkekle yürürken bulmuş.

Genç bir kadın el işaretiyle grubu çağırsa da içlerinden iki erkek "Daha iyisini bulabiliriz" diyerek genç kadını pas geçmiş.

Daha sonra Graham'a yönelen genç kadın "Benimle beraber yukarıya geleceksin dimi?" diye sormuş.

Graham, "O anda, onunla yukarı çıkmama engel olabilecek bir şey göremedim" diyor.

Genç kadını kırmızı kabine kadar takip etmiş ve muhabbet ederek, seks yaparak kadınla yarım saat geçirmiş.

"Harikaydı" diye anlatıyor o geceyi Graham, "Çok romantikti, yalnızca birkaç dakika içinde duygusal bir ilişkide olabiliriz gibi hissettik."

Önceki ilişkilerini, sancılı ayrılıkları derinlemesine düşününce şu sözler dökülüyor ağzından: "Belki de bunların hiçbirisini yapmaya ihtiyacınız yoktur. Belki de bu kendiliğinden gelişen inanılmaz anlara yalnızca para vererek yarım saat içinde ulaşabilirsiniz… Sadece… Büyülüydü…"

'SEKS YAPMAZSAM KENDİMİ KORKUNÇ HİSSEDİYORUM'

Utangaç bir erkek olan Simon'a göre kadınlarla tanışmak hiçbir zaman kolay olmadı. 29 yaşına geldiğinde ise bekâretini bozmak için sekse para verme kadarı aldı. Ama yine de hiçbir zaman bu kararı içine sinmedi.

"İnternette, bunun duygusal olarak kadınlar için iyi olmadığına dair şeyler okudum" diyen Simon, şimdi 30lu yaşlarında ve son birkaç yıldır düzenli olarak aynı kadını görmeye gidiyor.

"Cinsel dürtülerim çok yüksek. Yalnızca seksten zevk almakla ilgili değil, ama bir süre seks yapmazsam, fiziksel olarak korkunç hissediyorum."

Simon, aynı kadını görmeye devam ediyor çünkü yeni biriyle beraber olmaktansa aynı kadınla kendisini daha rahat hissediyor.

Beraber olduğu kadını çok iyi tanıyan Simon, her hangi bir yanılgıya da kapılmadığını söylüyor: "Eğer ona para vermiyor olsaydım, benimle seks yapmayı aklından bile geçirmezdi."

Simon'ın son yıllarda, birkaç tane kız arkadaşı olmuş. İlişkideyken seks için başka birine para vermiyormuş. Günün birinde tekrar bir ilişkide olmayı umuyor.

"Seks yaptığım kişinin, para ödediğim için değil, benimle beraber olmak için sevişmesini tercih ederim."

Robert ise, cinsel yakınlık hissinden daha fazlasını istiyor ve kendi fantezilerini gerçekleştirmek için sekse para veriyor.

"Ben ilginç deneyimler peşindeyim. Ama aslında, bunun, benim hiçbir zaman sahip olmadığım ve olmayacağım, eşlerin evde yaptıkları o binlerce seks seanslarının yerini doldurduğu konusunda kendimi kandırıyorum."

Gruplarla seks partileri düzenleyen Robert kendisini, "biraz teşhirci" ve "röntgenci" olarak tanımlıyor.

'EVLİLİĞİMDE HEYECAN YOK'

50li yaşlardaki Brian, mutlu bir evliliğe sahip olduğunu söylüyor. Ama seks için para ödemeye karısını tanımadan çok önce başlamış. Evliliğinde cinsel hayatının 'heyecandan biraz yoksun' olduğunu söylüyor.

"Belki de daha önce çok iyi seks yaptığımız diğer kadınla görüştüğüm için biraz şımartıldım. Evlilikte seks o kadar iyi değildi, diyelim…"

Fred mutfağında büyük bir titizlikle yemeği hazırlarken, Laura'yı nasıl tanıdığını ve arkadaş olarak ne kadar sık görüştüklerinden bahsediyor. Beraber tatile gittiklerinde masrafları Fred karşılıyormuş.

Laura'ya 'biraz âşık olduğunu' itiraf ediyor. Peki Laura'nın kendisini bir müşteri gibi görmesi Fred'i rahatsız ediyor mu?

"Hayır, bu onun işi" yanıtını veriyor Fred.

Graham da Amsterdam'daki ilk paralı seks deneyiminden sonra aynı deneyimi tekrarlamak istemiş. İkinci defa seks için para ödediğinde, aynı zevki almamış. Kadın için "biraz melankolik görünüyordu" diyor.

Üçüncüsünde ise "hayattan soğumuş". Kadının soğuk ve kaba olduğunu, odanın da bir muayenehane gibi koktuğunu söylüyor.

"Seks yaptık ama sonra gözlerinin içine baktım, odaklanamıyordu. O an, bir uyuşturucu bağımlısıyla seks yaptığımı fark ettim. Kendimi iğrenç hissettim."

"Amsterdam'daki o binada merdivenlerden inip dışarı çıktım. Daha gördüğüm tüm o şaşaa, egzotik görünen her şey bir anda pis görünmeye başladı."

Brian ise iki hayat yaşadığını söylüyor. Ailesi ve arkadaşları hayatının karanlık tarafında.

"Seks işçisi kadınları ziyaret ettiğim düşüncesinin onların hoşuna gideceğini sanmıyorum çünkü doğrusunu söylemek gerekirse, bu saygın bir kişinin yapacağı bir şey değil."

"Ve nereden bakılırsa bakılsın, aslında saygın biriyim." (Bu haber BBC Türkçe'den alınmıştır)

Bu yazıdaki bazı isimler değiştirilmiştir.