Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı için hava tahmin raporunu açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının bayramda ülke genelinde 2 ila 5 derece azalarak, mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Kurban Bayramı için hava tahmin raporu, şöyle:

* 10.09.2016 Cumartesi: Ülkemizin batı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Aydın, Manisa, İzmir ve Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in güney çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

* 11.09.2016 Pazar (Arefe günü): Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale'nin doğusu, Kırklareli ve Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Karadeniz kıyıları ve Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

* 12.09.2016 (Bayramın 1.günü): Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-60 km/sa) eseceği bekleniyor.

* 13.09.2016 (Bayramın 2.günü): Ülkemiz genelinin parçalı bulutlu Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

* 14.09.2016 (Bayramın 3.günü): Ülkemizin güney ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz bölgesi, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

* 15.09.2016 (Bayramın 4.günü): İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.