Cumhurbaşkanı Gül, Üçüncü Ordu Komutanlığı tarafından düzenlenen Kış 2012 Tatbikatı çerçevesinde Kars'ta brifing aldıktan sonra askerlerin çadırkentini ziyaret etti.

 

Gül, Cumhurbaşkanlığı süresince ilk kez bir askeri tatbikata katıldı. Bu arada Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Van Valisi Ahmet Kara'nın kamuflaj giymesi de dikkat çekti.

 

Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet Köyündeki Akbaba Dağları eteğinde gerçekleştirilecek tatbikatı izlemek üzere gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü taşıyan uçak, saat 10.10'da Kars Havalimanı'na indi.

 

Cumhurbaşkanı Gül'ü havalimanında 40 dakika kadar önce gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün geceden kuvvet komutanları ile birlikte gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel karşıladı. Karşılamada Vali Ahmet Kara, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan da hazır bulundu. Bir süre VIP'de dinlenen Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanında tatbikatın yapılacağı Cumhuriyet Köyüne hareket etti.

 

Gül, brifing aldıktan sonra askerlerin çadırkentini ziyaret etti.

 

KAMUFLAJ GİYDİ

Gül, Arınç, Atalay ve Yılmaz'ın kamuflaj giyerek katıldıkları tatbikatta askeri yetkililer bilgi sundu.

 

Tatbikat, TSK'nın kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemeyi, muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırarak, ateş ve manevranın senkronizasyonunu arttırmayı, birliklerin kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal ve bakım faaliyetleri gibi temel konular üzerinde eğitimlerini ve beka kabiliyetini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Gül ve beraberindekiler, gün boyu Akbaba atış alanındaki tatbikatı izleyecek. Gül burada yaptığı konuşmalarda “çevremizdeki ülkelerdeki sorunlara karşı TSK’nın caydırıcı güç olması önemli” değerlendirmelerinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı daha önce de Hakkari’deki birlikleri kamuflaj giyerek ziyaret etmiş ve çok sert sözler dile getirmişti. Ardından sınır ötesini de kapsayan yoğun bombardımanlı operasyonlar düzenlenmiş, Federe Kürdistan’ın Ranya bölgesinde 7 sivilin de ölümüne neden olunmuştu. Suriye’ye yönelik Türkiye’nin istihbari ve askeri faaliyetleri ile Hür Suriye Ordusu’na verilen destek, Abdullah Gül’ün görev süresi boyunca ilk defa bir askeri tatbikata hem de kamuflajlı olarak katılması ile birleştirilince çeşitli soru işaretleri doğurdu.

 

DEMOKRAT HABER