Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Evimi paylaşıyorum" kampanyası kapsamında Vanlı 2363 depremzede ailenin Diyarbakır'a gelerek buradaki vatandaşların evinde kaldığını, 211 ailenin de gelmek için başvurduğunu söyledi. Baydemir ve eşi Reyhan Yalçındağ, evlerini paylaştıkları 15 kişilik Kiye Ailesi'ni ziyaret ederek onlarla kahvaltı yaptı.

 

15 KİŞİLİK DEPREMZEDE AİLESİNE EVİNİ AÇTI

 

"Evimi Paylaşıyorum" kampanyası kapsamında, kendisi başka bir yere geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Kayapınar İlçesi'ndeki evini, 15 kişilik depremzede Kiye Ailesi ile paylaştı. Van'ın Bostaniçi Beldesi Şafak Mahallesi'ndeki evlerinin hasar görmesi üzerine Diyarbakır'a gelen Kiye Ailesi'ni ziyaret eden Baydemir ve eşi Reyhan Yalçındağ, aile bireylerinin sorunlarını dinleyerek, onlarla kahvaltı yaptı.

 

Vasfiye Kiye, deprem nedeniyle 3 katlı olan evlerinin son katının yıkıldığını, diğer katlarının da hasarlı olduğunu belirterek, depremde büyük bir korku yaşadıklarını söyledi. Çocuklarının bir kısmının depremin ardından Mersin'e gittiğini anlatan Kiye, "Dışarıda kalıyorduk, çok soğuktu. Mecburen evli olan 2 oğlumun da ailesini alarak, Diyarbakır'a geldik. Kışı geçirdikten sonra memleketimize döneceğiz. Van'a döneceğimiz günü iple çekiyorum. Bize evini açan Başkan Baydemir'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

'SOFRAMI VAN HALKI İLE PAYLAŞIYORUM'

 

"Soframı Van halkı ile paylaşıyorum" kampanyası kapsamında marketten 600 lira değerinde yardım paketi alan Baydemir, bu paketi de depremzede Kiye Ailesi'ne verdi. İlçe belediyeleri ile birlikte "Soframı Van halkı ile paylaşıyorum" kampanyası başlattıklarını anlatan Baydemir, kampanya kapsamında toplam 11 kalemden oluşan temel ihtiyaç maddesini bir paket içerisinde Van'a, özellikle de kırsal bölgeye gönderilmesini hedeflediklerini söyledi.

 

Diyarbakır'da 50'yi aşkın markette bu paketleri temin etmenin mümkün olduğunu kaydeden Baydemir, normal koşullarda piyasa değeri 150 lira olan paketin 100 lira karşılında marketten satın alınarak Vanlı depremzedelere ulaştırıldığını bildirdi.

 

'VAN'DA KOŞULLAR GERÇEKTEN ÇOK ZOR'

 

Bugüne kadar Diyarbakırlılar'a depremden sonra yaraları sarma konusunda gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Baydemir, "Tüm Diyarbakırlıları kara kış yolları kapatmadan sofralarımızı Van halkı ile paylaşmaya davet ediyorum. Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız en az bir paketi alıp Van'a ulaştırılmasına katkı sunsun. Ben de 6 paket alacağım. Ayrıca, kampanya ile şu ana kadar 363 aileye mensup yaklaşık 2 bin 500 kişi Diyarbakır'da evlere yerleştirildi. Bugün ben de bir aileyi ziyaret ettim. Onlar da sofralarını bize açtı. İnşallah el birliğiyle bu yarayı sarma konusunda mahcup olmayız. Van'da koşullar gerçekten çok zor" şeklinde konuştu.

 

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile bazı BDP'li yetkililer, dün akşam Van'da çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu çadırı ve çamaşırhaneyi de ziyaret eden Baydemir ve beraberindekiler, buradaki görevlilerden bilgi aldı. (Ensonhaber)