Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, 14 Ağustos'ta “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında gerçekleştirilecek buluşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılacağı buluşmada, Koma Gulên Xerzan ve Şerzat sahne alacak.

Buluşma, Cumartesi saat 18.00’de Bağlar Mahallesi’nde bulunan Newroz Alanı’nda gerçekleştirilecek.

KATILIM ÇAĞRISI

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Batman Sözcüsü Gülistan Sönük, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın da katıldığı açıklamada buluşmanın startını veren HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, Batman halkına katılım çağrısında bulundu.

‘ALANLARDA OLACAĞIZ’

HDP’li vekil Feleknas Uca ise partilerine yönelik baskılara dikkat çekerek, “Saldırılara karşın bir mücadele ağı oluşturduk. Birçok yerde halkla bir araya geldik. Halkımız partimizi sahipleniyor. Halk mücadeleyi daha da büyütme taleplerini kitlesel yürüyüşlerle gösterdi. Batman’da düzenleyeceğimiz halk buluşmasında bir kez daha alanlarda olacağız” dedi.

Uca, “14 Ağustos’ta Batman’ın direniş ruhunu alana yansıtalım. Gün birlik günü, gün cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ve tecritte karşı ses olma günüdür” diyerek, kent halkını buluşmaya davet etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı