Batman Valiliği, kentte 15 ile 18 Ağustos tarihleri arasında toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını duyurdu.

Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, 15 Ağustos tarihinin PKK’nin Türkiye’deki ilk eyleminin yapıldığı tarih olduğu belirtilerek, ikinci bir emre kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, “2911 sayılı toplantı ve gösteri kanunu kapsamında yapılacak her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, standart açma, oturma eylemi gibi türdeki bütün etkinlikler bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle 15-16-17 ve 18 Ağustos tarihleri arasında il genelinde yasaklanmıştır” denildi.

HAKKARİ

Hakkari merkez ile Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde bulunan birçok alan valilik tarafından ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edilerek yasaklandı.

30 Ağustos tarihine kadar giriş ve çıkışların yasaklandığı bölgeler şöyle:

‘Koryürek - Samanlı bölgesi, Mehendi bölgesi, Işıklı-Kavuşak bölgesi, Küçe Tepe. - Meydan Tepe. – Yayla Tepe-2792 Rakım Tepe- Müzgikaya Tepe bölgesi, Beyaz Yayla.-Bala Yayala.-Arsen Kapısı-Eski Kırıkdağ bölgesi, Otluca Kışlası bölgesi, Bas Tepe bölgesi, Keşe Tepe Özel Güvenlik Bölgesi, Erdağı Dikenli bölgesi, Kilile Tepe bölgesi, Cernil Tepe bölgesi, Ganizark mevkii, Bulhari Tepe bölgesi, Busindi Dağı bölgesi, Meskan Tepe bölgesi, Kavaklı bölgesi ve Meydan Belek Yaylası- Zeynep Tepe bölgesi ve Kekli Çeşmesi- Harman Yeri bölgesi, Ganizark Tepe-Sakar Dağ bölgesi, Kovan Tepe-Arsan Dağı bölgesi.’