İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünler için yayımladığı genelgeye Batman'da vali ve emniyet müdürünün uymadığı görüldü. Bir düğüne katılan Vali Hulusi Şahin maske takmazken, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise kol kola halay çekti.

Sözcü'den Mehmet Pişkin'in haberine göre; bir düğüne katılan Vali Hulusi Şahin maske takmadı, gelin ve damatla maskesiz fotoğraf çektirdi, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise, sosyal mesafeye uymadı, kol kola halaya durdu. Hayat Eve Sığar uygulamasında haritasının tamamı “kırmızı” gözüken kentten gelen görüntüler tepki çekti.

Öte yandan Vali Şahin’in maske takmamasıyla ilgili haber yapan bir yerel bir gazeteye ise baskı uygulandığı ileri sürüldü.

GENELGE HİÇE SAYILDI

İçişleri Bakanlığı 24 Haziran'da 81 ilin valiliğine, “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Buna göre düğünlerde gelin ve damat dışında halay çekilmesi yasaklandı. Maske takılması da zorunlu hale getirildi.

Ancak Batman'da bu genelgeyi vali ve emniyet müdürü ihlal etti. Bir gazinin düğün törenine katılan Vali Hulusi Şahin maske takmadı, gelin ve damatla da maskesiz bir şekilde fotoğraf çektirdi.

Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise sosyal mesafeye uymadı, düğüne katılanlarla kol kola halaya durdu. 

Vali Şahin daha önce de kendisini ziyaret eden 9 kişilik iş insanı heyetiyle maskesiz fotoğraf çektirmişti.