Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde dün verilen akşam yemeğinden 60 sağlık çalışanının zehirlendiğini ve gece nöbetinde olan sağlık çalışanlarının geceyi acilde geçirdiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, koronavirüs salgını döneminde personele ve hastalara kalitesiz yemek verildiğine dair yetkili kurumları daha önce de bilgilendirdiklerini belirtti.

‘60 SAĞLIK EMEKÇİSİ GECEYİ ACİLDE GEÇİRDİ’

Birçok kişinin dışarıdan yemek getirmesinin riski artırdığını ve bunun önlenmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi için defalarca uyarılarda bulunduklarını belirten Topkan, “Dün akşam yemeğinde 60 sağlık çalışanı yedikleri yemekle zehirlenmeleri bu hususta bardağı taşıran son damla olmuştur. Gece nöbetinde olan birçok sağlık emekçisi geceyi acilde geçirmek zorun da kalmıştır” diye kaydetti.

Konuya dair bir an önce gerekli soruşturmanın yürütülerek, yemek veren firmanın uyarılması gerektiğinin altını çizen Topkan, gerekli tedbirler alınarak sağlık çalışanlarına ve yatılı hastalara verilen yemek kalitesinin yükseltilmesini beklediklerini ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı