İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak, yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir’in “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü.

Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Demir tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Avukatların hazır bulunduğu duruşmayı, Demir'in ailesi, HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz ile Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz takip etti.

Gazeteciler, partililer, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin duruşmayı izlemesine izin verilmedi.

İNSANİ YARDIMLAR SUÇ SAYILDI

Kürtçe savunma yapan Eş Başkan Demir, kayyım atanmalarını “darbe” olarak tanımlayarak, demokrasinin ayaklar altına alındığını ve çiğnendiğini kaydetti.

Yaptıkları insani tüm yardımların suç delili olarak önlerine konulduğunu aktaran Demir, seçilmişler olarak halka yardım etmenin insani bir görev olduğunun altını çizdi. Demir, iddia makamının suç işlediğini söyledi.

İddia makamı, Demir’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Demir’in avukatları ise, müvekkillerinin tutukluluk durumunun göz önünde bulundurulmasını belirterek, tahliye talep etti.

Mahkeme heyeti, Demir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 12 Şubat’a erteledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı