Batman'da, belediye hizmet binası ile Barış ve Demokrasi Partisi il binası, kimliği belirsiz kişiler kurşunlandı.

 

Akşam saat: 20:05 sıralarında kimliği belirsiz 3 kişi, pompalı tüfekle belediye hizmet binasının önünden başkanlık makamına iki el ateş açtı. Daha sonra belediyenin hemen karşısında bulunan BDP il binasına iki el ateş açıldı. İddiaya göre, ateş açan saldırganların 3 kişi, bir kişi araç kullandı, diğeri pompalı tüfek ile ateş etti, üçüncü kişi ise yerden boş kovanları toplayarak araca binip olay yerinden uzaklaştı.

 

Saldırı sırasında Belediye başkanlık makamında toplantı halinde olan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, saldırı sonrası hemen dışarı çıktıklarını belirterek, "6 el kadar ateş açıldı. Kurşunlar belediye binasının duvarına isabet etti. Bugün 5 Şubat 2012. 05 Şubat 2010'da Ankara da genel merkez binamız kurşunlanmıştı. Tabi her zamanki gibi kurşunlayan akli dengesi yerinde değil, içmiştir, sarhoştur gibi gerekçeler bulunuyor. Burası Ankara değil, Burası Batman. Burada iktidarda olan siyası parti BDP.

 

Yapılan saldırı Belediyemizi ve partimizi hedef alan bir saldırıdır. Bilinçlidir ve 3 kişi tarafından yapıldığı söyleniyor. Pompalı ile ateş edilmiş, bir kişi de yerden boş kovanları toplamış ve bilinçli bir şekilde kaçmışlar. 10 yaşında bir görgü tanığı var. Aracın plakası da belli ama plakanın sahte olma ihtimali var, araştırılıyor. Yapanlar çok organize yapmışlar. Biz bir an önce Batman halkının sabrı sınanmadan bu saldırıyı gerçekleştirenlerin açığa çıkarılmasını ve yargı önüne çıkarılmasını umut ediyoruz" dedi.

 

Olay yerine gelen polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri, hem belediyede hem de BDP İl başkanlığında inceleme yaptı.

OLAYLA İLGİLİ 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün saat 20.00 sıralarında, Batman Belediyesi ile BDP İl Başkanlığı binasına pompalı tüfekle ateş açıldığı, olayla ilgili olarak A.Ü. ile F.Ç'nin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Açıklamada, ''Şahıslar, alınan ilk ifadelerinde, özetle, kendilerine ait iş yerlerinin olaydan bir saat önce molotofkokteylli ve taşlı saldırıya uğradığını, bundan dolayı BDP ve belediyeyi sorumlu gördüklerini ve bu eylemi gerçekleştirdiklerini beyan etmişlerdir. Olayda can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Konuyla ilgili adli işlemler devam etmektedir'' denildi. (Haber7)