Silivri 7 Nolu L Tipi Cezaevi’nde kalan 44 tutuklu ve hükümlünün koronavirüsüne yakalandığı açıklandı. Testi pozitif çıkanlardan ikisi hastanede, diğerleri cezaevinde karantina altına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan iki mahkumda korona virüsü tespit edildiğini, bunun üzerine yapılan testlerde 42 tutukluda daha Covid-19’a rastlandığını açıkladı. Başsavcılık’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Odalarından derhal çıkarılarak izole edilen tutuklu/hükümlüler, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişlerdir. Uzman doktorlar tarafından yapılan muayene, tetkik ve testlerin sonucunda herhangi bir semptom göstermeyen 40 tutuklu/hükümlünün tedavi ve takibinin, kurumda belirlenen izolasyon alanında doktor gözetiminde yapılmasına karar verilmiştir. Diğer 2 tutuklu/hükümlünün tedavisine ise bir süre daha hastane ortamında devam edilecektir.

Hastanede tedavisi süren ilk iki vaka da dahil edildiğinde; Silivri Ceza İnfaz Kurumunda Covid-19 tanısı konulan 44 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumları iyidir. Bu hassas süreç şeffaflıkla yürütülmekte olup tedavisi devam eden her bir tutuklu/hükümlünün ailesi bilgilendirilmiştir.”