MALATYA - Malatya'nın merkez İlyas Mahallesi'nde bulunan Başak Sitesi'nde ikamet eden Cemal Özbey isimli yurttaşın kendisinden habersiz evine baskın düzenleyen polisin baskın sonrası evin kapısına not bırakıp Özbey'i ifadeye çağırdığı belirtildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Özbey, önceki gün evine giderken kapının önünde polis tarafından imzalanmış bir not bulduğunu ve notta "Cemal Özbey en yakın zamanda Sanayi Polis Merkezi'ne gel" diye belirtildiğini söyledi.

Bırakılan notun şaşırtıcı olduğunu fakat, asıl şaşırtıcı durumu evinin kapısını açtıktan sonra yaşadığını dile getiren Özbey, "Kapıyı açtığımda her yerin dağınık olduğunu gördüm. Evim benden habersiz polis tarafından aranmıştı. Evime hangi gerekçe ile girip evi dağıtıyorlar. Anlamış değilim" dedi.

Geçtiğimiz hafta arkadaşına ait arabayı aldığını ve evinin önünde park halinde iken iki ön tereliğinin kesildiğini dile getiren Özbey, "Polisi aradım. Hiç kimse ilgilenmedi. Bu konuda ne karakol ne de polis bilgime başvurmadı. Malatya'daki Gezi eylemlerine destek verdim. Acaba bundan kaynaklı mı baskı uygulanıyor. Benden izinsiz yasa dışı şekilde evimin aranması konusunda şikayetçi olacağım. Ne gerekirse onu yapacağım. Bu şekilde gözdağı verilmek isteniyor. Ayrıca demokratik haklarımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz sürecektir. Halkların kardeşliği için herkes özgür yaşamalıdır" diye konuştu. (Yüksekova Haber)