Prof. Dr. Baskın Oran'ın, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı açtığı tazminat davasının duruşması, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Prof. Dr. Oran, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yayınladığı, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarf ettiği "Alçak, zalim, cahil, ruhu kirlenmiş, karanlık aydın" şeklindeki sözlerinden ötürü 10 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

Dava duruşmasına, davacı Baskın Oran ile vekili Oya Aydın ve davalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekili Tuğba Sağlam Eker katıldı.

'CUMHURBAŞKANI BUNU YAPARSA'

Duruşmada söz alan Oran, "Sayın Erdoğan milyonlarca kişinin önünde 'alçak' diyerek 'aydın müsfetteleri güruh' ve 'vatan haini' diyerek akademisyenler açıklaması imzacılarına hakaret etmiştir, bir Cumhurbaşkanı bunun yaparsa halk birbirini öldürür" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın binlerce kişiye sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakaret davası açtığını hatırlatan Oran, "Bu kişiler anında tutuklanmıştır. Benim söyleyeceklerim bundan ibarettir" dedi.

Davalı vekili Aydın da, davanın kabul edilmesi talebinde bulunarak, "Hem ifade özgürlüğü engellenmiş hem de kişisel hakları saldırıya uğramıştır. Davamız kabul edilsin. Dosyada kişilerin ekonomik ve sosyal durumlarının araştırılmasından başka bir eksik yoktur" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın vekili Eker ise, davanın reddine karar verilmesini talep etti. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın reddine ve sair hususların gerekçeli kararda açıklamasına karar verdi.

(Kaynak: Dihaber)