Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ve DİSK Basın İş Sendikası Başkanı Faruk Eren imzasıyla Şırnak Valisi Ali İhsan Su’ya gönderilen mektupta kameraman Refik Tekin’in ödüllü bir gazeteci olduğu belirtilerek hakkındaki gözaltı kararının kaldırılması istendi. 

Yazılı başvuruda şu görüşler yer aldı:
 
''İMC TV Kameramanı Refik Tekin Cizre olaylarını izlerken bacağından vurulmuş ve hastaneye kaldırılmıştır. Ağır bir ameliyat geçiren meslektaşımızın kapısında polis beklemektedir. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Refik Tekin ödüllü bir gazetecidir. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yaparken vurulmuştur.
 
Gazetecilik görevini yaptığı için hakkında gözaltı kararı verilmesi, hastanede tedavi gördüğü odanın kapısında polisin beklemesi Anayasa’ya ve Basın Kanunu’na aykırıdır.
 
Bütün bunları dikkate alarak bizler Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş Sendikası olarak meslektaşımızın hastanedeki tedavisinin kapısında polis olmaksızın sürdürülmesini ve gözaltı kararının kaldırılmasını önemle rica ederiz.''

(Kaynak: Evrensel)