Basın meslek örgütlerinin temsilcileri, Bölge’de çatışmaların ortasında habercilik yaparken baskılara maruz kalan gazetecilere destek olmak için Diyarbakır’a geldi.

Evrensel'de yer alan habere göre,Türkiye  Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, KESK Haber Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Osman Köse, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’tan bilgi alan heyetin, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'la görüşmesi bekleniyor.

Bölge’de gazetecilik yapmanın zor bir iş olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, bu kapsamda belediyeyi ziyaret ettiklerini vurguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise büyük bir şiddet sarmalı yaşandığını, böylesi bir ortamda halkın haber alma hakkı için görev yapan gazetecilerin de zor günler geçirdiğini söyledi.

Burada yapılan ziyaretin ardından meslek örgütleri, gazetecilerle de bir araya gelecek.