Basın İlan Kurumu (BİK), Yönetim Kurulu toplantısında bir dizi karar alarak koronavirüs(Covid-19) salgını ile mücadelede basın kurumlarına destek vereceğini açıkladı.

BİK, "COVID-19 (Koronavirüs) salgınıyla mücadelede halkımızın doğru bilgilendirilmesi için risk alarak habercilik yapan gazetecilerimize ve basın kuruluşlarımıza aldığımız kararlarla destek olmaya çalıştığımız bu süreçte, sahada haber peşinde koşan gazetecilerimize görevlerinde kolaylık diliyor, acil haber kadroları dışında basın mensuplarımızın da gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları için aldığımız destek kararları doğrultusunda duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Kurum aldığı kararla gazete sayılarının bir haftalık periyotlarla şubelerine iletileceğini duyururken, kısa çalışma kapsamında fikir işçisi statüsünde bulunan çalışanların gazetelerde tam ve eksiksiz olarak çalışır kabul edeceğini açıkladı. Fakat bunun için İŞKUR müdürlüklerinin izni gerekli olacak.

GAZETELERİN BORÇLARI ERTELENDİ

Gazetelerin olası tiraj düşüşü ise mücbir sebep olarak değerlendirilecek. Öte yandan aynı yayın yerinde bulunan gazetelerin dönüşümlü yayın yapmalarına, gazete sahipleri anlaştığı taktirde imkan sağlanacağı açıklandı.

Gazeteci derneklerinin yapılan para yardımına ilişkin müracaat süreleri  ise15 Nisan 2020'ye kadar uzatıldı. BİK'ten borç alan gazetelerin borçları ise üç ay ertelendi.