Başbuğ ve Büyükanıt da tutuklanacak Balyoz soruşturmasını başlatan belgelere ulaşan gazeteci Mehmet Baransu: Başbuğ ve Büyükanıt da tutuklanacak...

Balyoz yargılamalarında Gölcük’ten yeni deliller çıktığı iddiasıyla aralarında Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına ile çok sayıda muvazzaf generalin olduğu 163 sanık için tutuklama kararı çıktı.

MAHKEMEDE YAŞANANLAR

Taraf Gazetesi’nden Mehmet Baransu, son yaşanan tutuklamalar ile ilgili olarak Dipnot.tv’ye konuştu: "Dün ilk olarak mahkeme salonunda yapılanlar çok çirkindi mahkeme başkanını tehtit etmeden tutun da Harbiye Marşı söylemeye kadar; hala kendileri imtiyazlı bir sınıf olarak görüyorlar ama Türkiye’de her şey değişti." Mehmet Baransu, yakında yeni belgelerin ortaya çıkacağını iddia ederek şöyle konuştu :

ARTIK KİMSE İMTİYAZLI DEĞİL

"Artık kimse imtiyazlı değil. Ben bu tutuklamaları tahmin etmiştim daha önceden çünkü 3 gün önce Çetin Doğan’ın avukatı özel bir hastaneden rapor aldı omzunda sıkıntı var diye. Normalde rapor GATA’dan alınması gerekirken özel bir hastaneden alındı. Ben de düşündüm yakında kokusu çıkacak bu işin diye. Dün yaşanan Türkiye’de bir ilk, 2 Orgeneral şu anda cezaevinde Gölcük’teki aramada ele geçen belgeler çok önemliydi. Bunun yanı sıra diğer komutanlıklar da böyle bilgiler çıkabilir sadece Gölcük’teki Donanma’da var diye bir şey yok. Her yerden böyle belgeler çıkabilir ve bu belgeler ortaya çıkmadan imha edebilirler bunun önlemi alınması gerekir."

BAŞBUĞ VE BÜYÜKANIT DA TUTUKLANACAK

Baransu ortaya ilginç bir de iddia attı:"Yakın zamanda İlker Başbuğ irtica ile mücadele eylem planı sebebiyle Yaşar Büyükanıt’ta e-muhtıra dolasıyla tutuklanacaklar"

BARANSU HER ŞEYİ BİLİYOR HÜKÜMET HABERSİZ

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Balyoz Davası ile ilgili bir soru üzerine Çiçek, “Konunun önemini şahsen kabul ederim. Gerçekten önemli bir gelişmedir. Ancak bu yargısal faaliyettir. Dolayısıyla yargısal faaliyet, toplumun gündeminde ve tartışılıyor olması, hükümetin de gündeminde de olacağı anlamına gelmez." dedi.

Ajanslar