Başbakanlık önünde öğle saatlerinde hareketli saatler yaşandı.

Edinilen bilgiye göre; Başbakanlık yakınındaki Vekaletler Caddesi'nde polis ekipleri, şüpheli gördükleri bir kişiyi kimlik tespiti yapmak için durdurmaya çalıştı.

Zanlının durmaması üzerine polis ekipleri, söz konusu kişiye müdahale etti. Zanlının "Üzerimde  bomba düzeneği var" demesi üzerine polisler havaya iki el ateş açtı.

Polis ekipleri, zanlıyı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan zanlı, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlı, polis ekipleri tarafından sorguya alındı.

Üzerinden cam macunu ve kablolar çıkan zanlının, bu malzemelere bomba süsü vermeye çalıştığı belirlendi.

İlk bilgilere göre, olayın örgüt bağlantısının olmadığı tespit edildi.

Bu arada, zanlının olaydan 5 dakika önce, saat 12.15 sıralarında polise ankesörlü telefonla ihbarda bulunduğu öğrenildi.

Kendi eşkalini üzerinde kıyafetlerine kadar tarif eden şüphelinin "Başbakanlık önüne canlı bomba gelecek" dediği bildirildi.

Olayı gerçekleştiren kişinin 1961 yılı doğumlu Tuğrul B. olduğu belirlendi. Zanlının psikolojik sorunları olduğu da iddia edildi.

YOĞUN ÖNLEM

Öte yandan, olayın ardından Başbakanlık önüne güvenlik güçleri gönderildi. Ekipler, olay yerinde inceleme başlattı.

Vekaletler Caddesi'nde kontrol noktası oluşturulurken, cadde yaya ve araç trafiğine de kapatıldı. (NTV)



İŞTE ANKARA'YI KARIŞTIRAN ADAM

Başbakanlık önünde korku dolu anlar yaşanmasına neden olan ve gözaltına alınan Tuğrul B. biblo ustası ve tv programlarına da çıkan bir isim.

Kahramanmaraş doğumlu Tuğrul B.’nin, 16 yıl önce kaza geçirdiği, demir işini bırakıp hamurdan biblolar yaptığı öğrenildi.