Başbakanlık 'Ak Saray'ın fiyatı tartışmaları üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Tüm bu imkânların gerçek sahibi sadece millettir. Emanetin kime verileceğine de yine sadece aziz milletimiz karar verecektir" denildi.

Yürütmenin iptali kararına rağmen yapılan ve fiyatı dünya basınına da konu olan 'Ak Saray'la ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, proje bedelinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıklamıştı.

'Ak Saray'ın fiyatı tartışmaları ile ilgili başbakanlık bir açıklama yaparak, 'yanlış yönlendirmeler' olduğunu savundu.

Açıklamada "Tüm bu imkânların gerçek sahibi sadece millettir. Emanetin kime verileceğine de yine sadece aziz milletimiz karar verecektir" denildi.

Bülent Arınç'ın da eleştiride bulunduğu 'saray'la ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milletimizin ve devletimizin itibarını temsil eden hizmet binaları ve araçları üzerinden, tamamen art niyetli polemikler yapılması hiç kimseye fayda sağlamamaktadır. Bugüne kadar başta yargı kurumları, bakanlıklar ve bir çok kamu binaları için büyük yatırımlar yapılmış devletimizin bir çok birimi hizmetin gereğine yakışır imkanlara kavuşturulmuştur. Türkiye büyümektedir. Ülkemiz dünyada hak ettiği yeri hızla alırken temsil ve hizmet imkânlarının aynı şekilde büyümesinden ve milletimize layık standartlara ulaşmasından kimse rahatsız olmamalıdır."