CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Demirtaş’ın kaleme aldığı “Seher” isimli öykü kitabının Diyarbakır Cezaevi'ne alınmamasını Meclis'e taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım'a, "Sizin kitapta tespit ettiğiniz herhangi bir şifre bulunmakta mıdır?" diye sordu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde kaleme aldığı ve 16 Eylül’de Dipnot Yayınları tarafından yayınlanarak kısa sürede büyük bir ilgi gören öykü kitabı “Seher”, “ders kitabı olmadığı, şifreli ve kontrolsüz haberleşmeye yol açabileceği” gerekçesiyle Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne alınmaması Meclis gündemine geldi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Sezgin Tanrıkulu'nun Meclis'e sunduğu o önergedeki sorular:

1) HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Eylül ayında yayınlanan ve bir ayda 100 bin satış rakamına ulaşan öykü kitabı “Seher”in Diyarbakır Cezaevi’ne alınmadığı, buna gerekçe olarak da “şifreli ve kontrolsüz haberleşme” nin gösterildiği iddiası doğru mudur?

2) Söz konusu iddia doğruysa, piyasada çok satanlar listesinde yer alan Selahattin Demirtaş’in öykü kitabında nasıl bir şifre tespit edilmiştir? Bu “şifre” kamuoyuna ve okurlara açıklanacak mıdır?

3) Selahattin Demirtaş’ın "Seher" isimli kitabını okudunuz mu? Sizin kitapta tespit ettiğiniz herhangi bir şifre bulunmakta mıdır?

4) Selahattin Demirtaş’ın Seher isimli öykü kitabının alınmadığı başka cezaevi bulunmakta mıdır? Bulunmuyorsa, neden Diyarbakır Cezaevi’nde böyle bir engelleme söz konusu olmuştur?