Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarınca katledilen 34 Kürdün aileleri, yaşamını yitirenlerin mezarı başında yaptıkları Perşembe Değerlendirmesi’nin 87′ncisini düzenledi. 

Aileler adına açıklamayı Ferhat Encü yaptı.

''Bu hafta da adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltmek için çocuklarımızın mezarı başında toplanmış bulunmaktayız. Ne çok haykırdı adaletsiz geçen günlerde işte bu günde haykırmaya devam ediyoruz. Roboski katliamının 610. Gününde 87. Haftasında yitirdiğimiz canların huzurunda bir kez daha adalet vicdan diyoruz.

Bildiğiniz gibi geçenlerde Başbakan bir televizyon programında Mısır'da kurşunla katledilen muhalif liderin kızı olan Esma babasının ona yazdığı mektubu okunurken gözyaşına boğulmuş.

Biz Roboski aileleri olarak nasıl çocuklarımıza kardeşlerimize ağladıysak Esma’ya da Suriye de kimyasal silahlarla katledilen insanlara da ağladık. Bu yapılan vahşetlere ağlarken birde iki yüzlülüğe de ağladık.

Evet Başbakan'ın o gece döktüğü gözyaşlarının samimi olmadığını ifade etmek istiyoruz. Ülkesinde bunca zulümler yaşanırken bunu görmezden gelen gözlerin samimi olmadığını ifade etmek istiyoruz.

Uğur Kaymaz’ın 12 yaşındaki bedenine 13 kurşun sıkılırken nerede idi bu gözler? Ceylan Önkol’un üzerine roket atılıp annesi parçalanmış bedenini eteğinde toplandığında nerede idi bu ağlayan gözler? Ya 34 canın ve yarısının çocuk yaşta olan insanların üzerine bomba yağarken, parçalarını heybelere doldurup katır sırtında taşırken bu riyakar gözler nerede idi?

Amacımız acıları yarıştırmak değildir samimiyeti sorgulamaktır. Daha buna benzer kaç ölümü sayıyım ki size Ali İsmail Korkmaz’ı mı? Polisler tarafından araçla ezilen Sinan Saltıkalp'ı mı? Senin iktidarında vahşice katledilen kaç canı sayayım size?

Başbakan bunca saydığım canların katili nerede ? bu katilleri bulmak için şuan ne yapmaktasınız? Yoksa Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek için Emperyalist devletleri vampirleri Ortadoğu’ya davet etmekle mi meşgul sunuz?

Dün sınırda asker Roboskililerin önünü sınırda kesmiş ve yeni ölümlere yol açacak bir provakasyonun içerisine girmistir. Roboski katliamından ders alınmamışa benziyor. Yeni bir Roboski daha burada bizlere yaşatılmak isteniyor. Bu bölgede görev yapan rütbeliler sorumsuz ve tehditvari söylemler ve uygulamalarda bulunmaktalar. 34 cana mal olmuş bu sınırı kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Buradan hükümeti ve Askeriyeyi uyarmak istiyoruz. Burada yaşanılabilecek ölüm ve olaylardan sorumlu olacağını ifade etmek istiyoruz. ''

Roboskili aileler ve dostları

DEMOKRAT HABER