IŞİD'e bağlı silahlı gruplar tarafından Musul'da rehin alınan Türk vatandaşlarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, ''Personelimizin ve aile fertlerimizin geri dönmesi için çabalarımız devam ediyor. Başkonsolosumuzla görüşmem oldu. Birinci önceliğimiz Musul'daki vatandaşlarımızın can güvenliği'' dedi.

Rize'de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Irak'taki güvenlik sorunları nedeniyle başkonsolosluğumuzu IŞİD unsurları işgal etti, personelimizi alarak şehrin bir başka bölgesine götürdü. Başkonsolosluğumuzda 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunuyordu, orada TIR taşımacılığı yapan şoförlerimiz, fabrikalardan çalışan vatandaşlarımız var.

Bütün bunları yakın takipteyiz, başta şahsım, Dışişleri, Milli İstihbarat, silahlı kuvvetlerimiz takip ediyoruz, bire bir her an. Şahsen kendim olmak üzere başkonsolosumuzla görüşmem oldu. Bu personelimizin ve aile fertlerinin geri dönmeleri için girişimlerimiz devam ediyor.

Onları sağ salim evlerine ulaştırmak için ne gerekirse yapıyoruz. İnşallah hayırlı bir neticeyi buradan alacağız. Türkiye büyük bir ülkedir. Soğukkanlı şekilde gereken adımları atacağız. Birinci önceliğimiz Musul'daki vatandaşlarımızın can güvenliği. Muhalefet partisi gibi davranamayız onlar rahatlar kuru sıkı atıyor. Diyoruz ki geç olsun ama hayırlı olsun. Sabırla, diplomatik yollarla yürüteceğiz.