Dersim'e giden Başbakan Ahmet Davutoğlu protestolarla karşılandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Dersim il kongresine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere helikopterle Dersim gitti. BaşbakanDavutoğlu'nu taşıyan helikopter 4. Jandarma Komando Taburu'na indi. Davutoğlu'nun gelişi ile birlikte sabah saatlerinden itibaren polis ve askerlerce yoğun ablukaya alınan kent merkezi, girişlere kapatıldı.

Kentin girişinde bulunan cemevine yaklaşık 200 metre mesafede çok sayıda özel hareket polisleri, resmi polis ve zırhlı araçlarla barikat kurularak, kente giriş yapmak isteyen araçları durdurarak girişleri engellendi.

Davutoğlu ise temaslarına valilik ziyaretiyle başladı. Ziyareti sırasında Davutoğlu'nun geçtiği yol güzergahına çok sayıda keskin nişancı konumlandırıldı.

Davutoğlu'nun gelişini protesto etmek isteyen bir grup Sanat sokağında toplandı. Grup buradan sloganlarla yürüyüşe geçti. Sokağın sonunda yer alan polis barikatının önüne ulaşan gruba polisler tarafından herhangi bir uyarıda bulunulmadan saldırdı.

Coplarla grup üyelerinin birçoğunu darp eden polisler, bununla da yetinmeyerek biber gazı ve plastik mermi kullandı. Saldırı üzerine geri çekilen grup üyeleri de polise taş atarak karşılık verdi. (ANF)