Başak Demirtaş, Iğdır'ın Halfeli beldesinde yaşayan Sakine ve Yaşar Koç çiftinin, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 3,5 aylık çocukları Murat'ın tedavisi için destek çağrısında bulundu.  

Başak Demirtaş sosyal medya hesabından Murat bebeğin bir fotoğrafını paylaşarak yaptığı açıklamada, çiftin daha önce aynı hastalıktan 2 çocuklarını kaybettiklerini belirterek "Murat Bebeği kurtaralım" dedi. 

Demirtaş şunları yazdı: 

"Küçük Murat'ın annesiyle konuştum. Kampanyanın henüz başındalar. Hepimizin katkısını rica ediyorlar. Daha önce iki evladını kaybeden bir annenin aynı acıyı üçüncü kez yaşamaması için destek olalım, Murat bebeği kurtaralım. İmkanımıza göre katkıda bulunalım."

Koç çiftinin dünyaya gelen 5 çocuğundan 2'si 2015 ve 2017 yıllarında SMA hastalığı nedeniyle vefat etmişti. Akraba olmayan ancak genetik taşıyıcı oldukları belirlenen Koç çiftinin geride kalan 2 kızı sağlıklı olarak yaşamlarına devam ederken, yaklaşık 3,5 ay önce dünyaya gelen ve ismini Murat koydukları oğullarının SMA hastası olduğu anlaşılmıştı.