Kürdistan Federal Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Facebook sayafası üzerinden, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin savaşla ilgili söylemlerine karşılık bir açıklama yayınladı.

Barzani yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kürt halkı her zaman savaşa ve kan dökmelere karşı kendisini savunmuştur ve şimdide aynı tavrı göstermektedir. Kürdistan her ne kadar Eylül devriminde , Enfal Katliamı'nda, kimyasal saldırılardaki gibi zalimliklere uğramışsa da, 1991 atılımından bu yana hep ahlak ölçüleri ve bağışlayıcı bir kültürle hareket etmiştir.

"Kürdistan halkı bütün zalimliklere ve yapılanlara rağmen bayrağını hiçbir zaman Arap halkına karşı kullanmadı. Ölümsüz Barzani'nin (Mala Mustafa Barzani) bize öğüdü buydu ve biz Arap ve Kürt savaşına izin vermemeliyiz. Kürdistan her zaman Arap emekçiler ve tüm Irak halkının sığınağıdır."

MALİKİ'YE CEVAP

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin "Bu sefer savaş çıkarsa bu Kürt yönetimi ile Bağdat yönetimi arasında değil, Arap-Kürt savaşı olur" şeklindeki demecine karşılık ise, "En kötü şey, halklar arasında savaşın çıkması olur. Ne yazık ki bazı kimseler, Kürtleri ve Arapları birbirine kışkırtmak istemekte. Ben buradan Kürdistan halkına sesleniyorum; bu tuzağa düşmeyin. Ayrıca tüm Irak'a bu tutuma karşı korkusuzca karşı çıkması çağrısında bulunuyorum. Bu çağrıda bulunanlar Allaha, halka ve kanuna karşı sorumludurlar" dedi

"SAVAŞ İSTEMİYORUZ, AMA HALKIMIZI KORUMAYA HAZIRIZ"

Barzani açıklamasının sonunda, "Biz savaş istemiyoruz, ancak halkımızı ve vatanımızı da korumaya hazırız" dedi.