Ankara, İstanbul, Kocaeli, Adana, İzmir ve Yalova barosu başkanları "Adil yargılanma" talebiyle ölüm orucunda olan ve Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) "cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen tahliye edilmeyen avukatlar, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ı hastanede ziyaret etti.

Bu kapsamda İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir ve Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Ebru Timtik'i; İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Yalova Barosu Başkanı Fedai Doğruyol da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Aytaç Ünsal'ı ziyaret etti.

Baro başkanları ziyaretlerin ardından açıklama yapmadan hastanelerden ayrılırken, başkanların saat 14:00'de İstanbul Barosu terasında konuya ilişkin basın toplantısı yapması bekleniyor.

Öte yandan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Avukat Aysel Tekerek, Avukat Hareketi sözcülerinden Avukat Gönül Erdem de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde devam ettirilen nöbet eylemine katılarak, destek verdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı