"Her insan ayrı bir renktir. Dünya farklı farklı renklerin birlikteliğiyle güzeldir. Gök kuşağı olmak için hep beraber yürüyelim" şiarıyla İstanbul Beykoz'dan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine 1826 kilometrelik yürüyüş başlatan Resul Kalyoncu, Vedat Çamlı ve Mustafa Aksoy isimli barış aktivistlerinin yürüyüşü 8'inci gününde. Barış yürüyüşçüleri, Sakarya Geyve'den yola devam ediyor.

DİHA'nın haberine göre; yol boyunca ulaşmayı hedefledikleri 1 milyon kişiye AKP'nin savaş politikalarına karşı barışı anlatmayı planlayan barış yürüyüşçüleri, yürüyüş boyunca tek rahatsızlıklarının polisin takip ve tacizi olduğunu söyledi. 

Barış yürüyüşçülerinden Resul Kalyoncu, "Gazeteciler bile bizi rahatsız etmemek için iki günde bir ararken polis telefonla her gün arayarak rahatsız ediyor" dedi. 

'HALK YÜRÜYÜŞE DESTEK OLURSA BİR ŞEY OLMAZ'

Polisin kendilerini bir an önce Sakarya'dan çıkartmak için arabayla teklifte bulunduğunu da ifade eden Kalyoncu, "Yolumuzda başımıza her şey gelebilir bu bir oyun da olabilirdi. Biz tedbirliyiz ama bize gelebilecek saldırılara rağmen yolumuza devam edeceğiz. Halk bize destek oldukça bizimle birlikte yürüdükçe bize bir şey olmaz" dedi. 

Yollarına Beypazarı yolundan Ankara istikametine doğru devam edeceklerini kaydeden Kalyoncu, yürüyüşlerine katılım çağrısı yaptı.