Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile gazeteci Hülya Kılınç, daha önce İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ tarafından açıklanan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yayımlanan haber gerekçesiyle tutuklandı.

İfadesi alınan Pehlivan, dün tutuklama kararının ardından Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

Oda TV’nin haberine göre Pehlivan'ın, cezaevi girişinde infaz koruma memurları tarafından darp edildiği iddia edildi. Kötü muameleyle ilişkin Pehlivan’ın avukatları suç duyurusunda bulunacak.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın cezaevinde darp edildiği iddiasının asılsız olduğunu iddia etti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın cezaevinde darp edildiği iddiası üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Silivri Cezaevi Savcılığı tarafından inceleme yapıldığı ve kamera görüntülerinin izlendiği aktarılarak iddiaların asılsız olduğu duyuruldu.

Pehlivan'ın hiçbir infaz koruma memuru tarafından darp edilmediği ve kötü muameleye uğramadığı da açıklamada ifade edildi.

Öte yandan, Barış Pehlivan'ın cezaevi idaresine ya da savcılığına bu konuda sözlü ya da yazılı herhangi bir müracaatı olmadığı öğrenildi.