Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği, İstanbul’da 4 Eylül’de yapılacak Barış Mitingi’ne ilişkin İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İKK Sözcüsü Cevahir Efe Akçelik ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Koordinasyon Sözcüsü Şamil Altan ve Güç Birliği bileşenlerin temsilcileri katıldı.

Basın metnini okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak, Almanya faşizminin 1939 yılında Polonya'yı işgali ile başlayan ardından milyonlarca ölü, yaralı ve moloz yığınları haline gelmiş kentler bırakan, insanlık tarihinin en kanlı savaşının başladığı gün olan 1 Eylül'ün yaşanan acıların unutulmaması adına "Dünya Barış Günü" ilan edildiğini söyledi.

'ÇÖZÜM İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI'

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve emperyalist güçlerin isteği ve yönlendirmesiyle Irak ve Suriye'de savaşın halen sürdüğünü belirten Kavak, "Hala kadınlar, çocuklar, gençler ölüyor, sakat kalıyor, salgın hastalıklar, evsizler, sığınmacılar çoğalıyor" dedi.

Çatışma, acı ve gözyaşının ülkenin dört bir yanını sardığını ifade eden Kavak, "Kürt sorunun da ölüm ve göz yaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş, şiddet odaklı politikaların derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların atılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'4 EYLÜL'DE BAKIRKÖY'E'

Kavak, bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde alanlara çıkıp ses çıkartmanın ve halka gerçekleri anlatmanın her zamankinden daha önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Kavak son olarak, demokrasiyi, barışı, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti savunmak adına 4 Eylül'de Bakırköy Pazar Meydanı'nda yapacakları Barış mitingine katılım çağrısın da bulundu.