Kürt Sorunu’nda çözüm yönünde adım atılmaması nedeniyle yeniden şiddetlenen çatışma sürecine ve artan ölümlere karşı bir açıklama da Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel’den geldi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, “Barış için bütün inanç önderleri bir araya gelmeli ve bir “Öğüt Heyeti” kurmalı!” önerisinde bulundu.

ABF’den yapılana açıklama şöyle:

72 millete bir gözle bakan, sorunların çözümünde şiddeti tereddütsüz reddeden, dünyamızda canlıdan daha değerli hiç bir şeyin olmadığına inanan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) olarak, son saldırıda yitirdiğimiz canların annelerinin acısını yürekten paylaşıyor, şiddeti ise nefretle kınıyoruz!

Bu ülkede barış olacaksa silahlar hemen susmalı, bu topraklarda artık bir tek barışın dili hakim olmalıdır!

İntikam yeminleri ve tehditler bugüne kadar yalnızca akın kanı daha da arttırdı. Biz 30 yıldır süren savaşın ve gözyaşlarının bir 30 yıl daha sürmesini istemiyoruz! Her atılan kurşun barış sürecini baltalıyor, yeni canları aramızdan alıp götürüyor.

Ölüm olmasın isteniyorsa sağduyu ve samimiyet şarttır. PKK derhal silah bırakmalı, hükümet operasyonları durdurmalıdır. İntikam ve düşmanlık duygularını arttırmak yeni ölümlere davetiye çıkarmaktan başka bir işe yaramaz!

Görünen o ki, AKP de, PKK da, mevcut bütün muhalefet partileri de şiddetin bitmesi, gözyaşının dinmesi için inisiyatif almıyorlar. Hatta açıklamalarıyla, bir biçimde şiddeti körüklüyorlar, Türkler ve Kürtler arasındaki gerilimi ve düşmanlığı daha da arttırıyorlar.

Görünen o ki, savaş baronlarının bu şiddeti ve ölümleri durdurması için bir tek yol var; O da barış güçlerinin yan yana gelmesidir. Bugüne kadar barış için din adamları hiç öne çıkmadı. Bu ülkenin bütün din adamları artık bir adım öne çıkmalı ve barış çağrısı yapmalıdır.

Ülkemizin inanç mozaiğinde büyük yerleri olan, Alevi Dedeler, Sünni İmamlar, Hrıstiyan Papazlar, Yahudi Hahamlar, Süryani Papazlar artık inanç merkezlerinden çıkmalı, bir araya gelmeli ve bir “Öğüt Heyeti” kurarak, barış istediklerini haykırmalıdırlar...

Alevi Bektaşi Federasyonu, bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır! Yeter ki istenen BARIŞ olsun!

DEMOKRAT HABER