Gezi Şehit ve Gazileri Platformu üyeleri, Lice'de kalekol inşaatı protestoları sırasında 28 Haziran 2013 tarihinde asker tarafından açılan ateşle öldürülen Medeni YıldırımGalatasaray Lisesi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla andı.

Gezi direnişinde polisin sıktığı gaz fişeği başına isabet eden ve 269 gün verdiği yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da destek verdi.

"Gezi şehitleri ölümsüzdür! Hiç kimse unutulmadı Hiçbir şey unutulmayacak" pankartının açıldığı açıklamada "Medeni Yıldırım ölümsüzdür", "Gezi'de düşene dövüşene bin selam olsun" sloganları atıldı.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Basın açıklamasını yapan Gezi Şehit ve Gazileri Platformu üyesi Volkan Kesanbilici, Lice'de asker tarafından katledilen Medeni Yıldırım'ın Gezi direnişine Lice'den yürek kattığını söyledi. Devlet şiddetini kınayan Kesanbilici, Gezi'de yaşamını yitiren gençleri anarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kesanbilici, "Gezi Şehit ve Gazileri Platformu olarak ayrılıklarımızı terk ederek aynılıklarımıza tutunduğumuz Gezi ayaklanmasına Kürdistan'dan hem Kürt hem de Türkiye halklarına elini uzatarak barış için bedenini siper eden Medeni Yıldırım'ı unutmayacağız, unutturmayacağız ve davasının takipçisiyiz" dedi.

Eylemde konuşan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise "Medeni'nin, Ali İsmail'in, Berkin'in hepsinin ölümleri çok kara günler bizim için. Bugün çok duyguluyum. Berkin'in vurulduğu 16 Haziran'a geri döndüm" dedi. Eylem konuşmaların ardından "Medeni Yıldırım onurumuzdur" ve "Her yer Gezi her yer Lice" sloganlarıyla son buldu.