İddiaya göre yolsuzluk ve rüşvet operasyonu İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in, 8 Ekim 2013’te Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) ofisinden çıkarken kendisini çakmak şeklindeki kamerayla görüntüleyen polisi fark etmesi üzerine hızlandırıldı.

Olayın ardından Zarrab’ı arayan Barış Güler, ‘çakmak kameralı’ kişinin kesin sivil polis olduğunu söylüyor. Bir süre sonra da İçişleri Bakanı babasını arayıp durumu aktarıyor. Muammer Güler de “O şeyi artık kesinlikle öyle yapmayın. Ben o kişileri araştıracağım” diyor.

Operasyonun düğmesine erken basılmasına neden olaylar zinciri şöyle yaşandı; “İddiaya göre Barış Güler, 8 Ekim 2013’te Reza Zarrab’ın bürosundan çıkarken, elinde çakmak görünümlü kamera bulunan bir kişinin etrafı görüntülediğini fark etti. Bunun üzerine Zarrab’a durumu aktaran Barış Güler, çakmakla görüntü alan kişinin kesinlikle sivil polis olduğunu söyledi. Tedirgin olduğunu ve bu işi araştıracağını söyleyen Barış Güler, durumdan rahatsızlığını belirtti. Zarrab ise Barış Güler’e nasıl bir birimin kendisini takip edebileceğini anlayamadığını aktardı.

25 Ekim’de Hikmet T. ve Barış Güler’in oğlunun yaptığı başka bir görüşmede ise Hikmet T., kendilerini takip eden kişinin istihbarat ya da mali şubede görevli polis olduğunu tahmin ettiklerini söyledikten sonra, bu kişilerin ceketinin kolunda kamera bulunduğunu aktardı. Söz konusu kişilerin fotoğraflarını çektiklerini söyleyen Hikmet T. bunların büyük olasılıkla polis olduğunu anlattı.”

BARIŞ GÜLER BABASINI ARADI AMA ULAŞAMADI

İddiaya göre İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evine organize şubeden bir amir ve yedi polis gitti.  Sabah 05:30'da yapılan operasyonda Barış Güler'e savcılığın gözaltı ve arama kararı gösterildi ve 'Barış bey sizi gözaltına almaya geldik' denildi.

Güler bunun üzerine şaşırarak 'Hadi ya' dedikten sonra 'Siz bekleyin bakanınızı arayayım' diyerek telefona sarıldı. Ve babası İçişleri Bakanı Muammer Güler'i üç kez aradı ancak telefona yanıt alamadı. (Hürriyet)