Barış Bloku, açlık grevlerinin 76'ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın serbest bırakılması ve KHK'lerle ihraç edilen akademisyenler için Sincan F Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Açlık grevlerinin 82’ininci gününde olan Gülmen ve Özakça'nın serbest bırakılması çağrısı yapan Barış Bloku, "Devletin bu insanları, düşman ilan ederek açlığa, işsizliğe, dışlanmaya mahkum ettiğini sessizce izleyenler, her gün biraz daha vicdanlarını kaybettiklerinin farkına varamadılar” ifadeleri kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ile yazar Baskın Oran ve Barış Bloku üyelerinin katıldığı eylemde, Barış Bloku Eşsözcüsü Zelal Ekinci açıklama yaptı. Ekinci, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın yaşamsal fonksiyonlarının kritik aşamada olduğuna dikkat çekti.

‘YAŞAMLARI HİÇE SAYILDI’

KHK’ler ile ihraç edilen 113 bin 260 kamu emekçisi olduğunu dile getiren Ekinci, Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasını hatırlatarak, “Yaşamları açısından çok kritik günlerde korunup, sakınılmaları gereken zamanlarda maruz kaldıkları bu muamele, yaşamlarının hiçe sayılması demektir” diye konuştu.

‘TUTUKLAMALAR KORKUNUN GÖSTERGESİ’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmadan önce kamuoyunda "DHKP-C üyesi" oldukları yönünde çıkan haberlere de değinen Ekinci, “Tutuklama kararı ve tutuklamanın ardından yapılan asılsız karalamalar, kamuoyunda suçlu oldukları izlenimi yaratma çabasıdır” dedi. Ekinci, ayrıca karalama çabalarının muktedirlerin korkularını yenmek için başka yol bulamadıklarının bir yolu olduğunu söyledi.

OHAL BARIŞ SAVUNUCULARINI HEDEF ALDI'

OHAL ve KHK’ler ile 120 bin kadar insanın aileleriyle birlikte sivil ölüme mahkum edildiğine de dikkat çeken Ekinci, “Darbecilikle ya da Gülen Cemaati ile ilişkilendirilenlerden sonra bu ihraçlar, en çok savaşa karşı söz söyleyen barış savunucularını hedef aldı. Devletin bu insanları, düşman ilan ederek açlığa, işsizliğe, dışlanmaya mahkum ettiğini sessizce izleyenler, her gün biraz daha vicdanlarını kaybettiklerinin farkına varamadılar” diye konuştu.

Ekinci, son olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın haklı talepleri için seslerini duyurmaya çalıştıklarını ve derhal serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi.

(Kaynak: Dihaber)