Oyuncu Barış Atay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında KHK ile işlerinden atılan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için dayanışma mesajı yayınladı.

Atay, “Herkes gibi açlığınızı paylaşıyorum. Açlığınız aslında hepimizin açlığı, güzel günler göreceğimizi, mücadelenin sonunda bizim kazanacağımızı biliyorum” ifadelerini kullandı.

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın “işimi geri istiyorum” talebiyle başlattığı açlık grevi 63’üncü gününde devam ederken grevcilerin sağlık durumu kötüye gidiyor.

Barış Atay'ın Twitter hesabından Gülmen ve Özakça için paylaştığı dayanışma mesajı şöyle:

Arkadaşlar, bedensel olarak yanınızda olamasamda bütün kalbimle direnişinizi, mücadelenizi selamlıyorum. Sonuna kadar yanınızda olduğumu bilin istiyorum. Herkes gibi açlığınızı paylaşıyorum. Açlığınız aslında hepimizin açlığı. Bu süreçte yasa dışı bir şekilde işlerinden edilen, canlarından olan bütün insanların haklarının bir şekilde savunulacağını, güzel günler göreceğimizi, mücadelenin sonunda bizim kazanacağımızı biliyorum. Özellikle size bu mücadele için aynı şeyleri hisseden biri olarak teşekkürü borç biliyorum.

#NuriyeveSemihinSesiyim #NuriyeVeSemihinAçlığınaSesVer pic.twitter.com/Jmo5H4gfY1

— Barış Atay (@barisatay) 10 Mayıs 2017