Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a, Haziran Direnişi sırasında “kırmızı fularlı kız” olarak tanınan ve ardından IŞİD’e karşı mücadelede hayatını kaybeden Ayşe Deniz Karacagil hakkında 2017’de yaptığı Twitter paylaşımı nedeniyle fezleke hazırlandı.

Barış Atay, fezlekeye söz konusu 30 Mayıs 2017 tarihli tweetinde “Yaşadığı dönemin sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla inisiyatif alıp, hayatının akışını değiştiren, gencecik bir devrimci daha” ifadelerini kullanmıştı.

‘GEZİ PARKI EYLEMLERİNE KATILDI’

Bu paylaşımla ilgili fezlekede şu ifadeler yer aldı:

“Barış Atay Mengüllüoğlu’nun sosyal medya paylaşımına konu ettiği ve kamuoyunda “Kırmızı fularlı kız” olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in Suriye’nin Rakka kentinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerek ülkemizde, gerekse uluslar arası kamuoyunda PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı olduğu bilinen YPG terör örgütü saflarında savaşmakta iken öldürüldüğü, yine bir dönem ülkemizde yaşanan ve kamuoyunda “Gezi Parkı Eylemleri” olarak adlandırılan eylemlerde yer aldığı bilinmektedir.”

Barış Atay’ın, yaptığı paylaşım ile “PKK-KCK terör örgütü ve terör örgütü adına suç işleyen şahsı övdüğü”, “ulusal ve uluslararası kamuoyuna masum şekilde lanse ettiği”, “yaptıklarını teşvik ettiği”, “eylemlerini meşru göstermeye çalıştığı” gerekçeleriyle “suç ve suçluyu övme” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlarını işlediği öne sürüldü.

AYŞE DENİZ KARACAGİL KİMDİR?

Ayşe Deniz Karacagil, Haziran Direnişi sırasında Antalya'daki eylemlere katılmış, kırmızı fular taktığı gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Hakkında açılan iki Gezi davasında 103 yıl hapis cezasıyla yargılanan Karacagil, 6 Şubat 2014 tarihinde tahliye edilmişti.

Karacagil, tahliye edilmesinin ardından ardından IŞİD’e karşı savaşmak için Rojava’ya geçmişti.

Karacagil’in Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için düzenlenen operasyon sırasında 29 Mayıs 2017 tarihinde yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.