Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, "Dünyada herhalde vekaletin bu kadar önemsendiği başka bir ülke yoktur" dedi. 

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Armağan Çağlayan'ın 196Sekiz adlı YouTube kanalındaki Gör Beni adlı programına konuk oldu. Çağlayan'ın sorularına yanıtlayan Barış Atay, siyasete nasıl başladığını, milletvekili olmasının ardından yaşadıklarını ve Meclis'teki deneyimlerini anlattı.

Atay programda siyasetle erken yaşlarda tanıştığını belirtirken, televizyonda oyunculuk yaparken de politik bir oyuncu olduğunu söyledi. 

Ailesinin de geçmişte siyasetle ilgilendiğini söyleyen Barış Atay şöyle konuştu:

"Anne baba 1980 öncesi devrimci... Cezaevi süreçleri, gözaltılar, ayrılıklar... Öyle büyüdüm ailede. Ortaokul sonrası da merakımla beraber ilgilenmeye başladım. Daha sonra üniversite zamanları. Şimdi ise durum bu."

'İKİMİZE GÜVENİYORUZ'

“Meclis binasına sivil kıyafetle gider sadece kurul için takım elbise giyerim” diyen Atay, milletvekili olduğu için karakterini değiştirmediğini söylerken, "Asil olan halk vekil olan sizsiniz. Dünyada herhalde vekaletin bu kadar önemsendiği, bu kadar baş üstünde taşındığı, inanılmaz anlamlar yüklendiği başka bir ülke yoktur" dedi.

Atay, Armağan Çağlayan'ın "TİP'in Meclis'te iki milletvekili olduğu nedeniyle kavga çıktığında kime güveniyorsunuz?" sorusuna da cevap verirken, "Bütün Meclis'in üzerimize gelme ihtimali var ama biz ikimize güveniyoruz" dedi. 

'BU BİR KİMLİKLEŞTİRME MESELESİ'

Bir dönem Arka Sıradakiler adlı lise dizisinde rol alan Barış Atay, sosyal medyada sürekli bu dizinin hatırlatıldığını da anlattı. Barış Atay, "10 yıldır Twitter'dayım, ne zaman bir şey söylesem 'Ya sen Arka Sıradakiler'de oynamış adamsın'. Bu da bir kimlikleştirme meselesi. Arka Sıradakiler'de oynamış birinin gerçekten bir fikri olabileceğine inanmıyor" ifadesini kullandı.