Batman ve Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Federe Kürdistan Bölgesi yönetimindeki KDP’nin son dönemde Türkiye ile koşut biçimde attığı kimi askeri adımlar ve yaptığı açıklamalarla Kürt güçlere karşı sergilediği provokatif tutumlara dönük tepkilerini yaptıkları açıklama ile gösterdi. Barış Anneleri’nin Batman’daki Nasıroğlu İş Merkezi önünde yaptığı açıklamaya HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin aralarında bulunduğu partililer de katıldı.

Barış Anneleri adına konuşan İnisiyatif üyesi Muhlise Hinar, kardeş katliamının önüne geçilmesi için nerede olursa olsun tüm Kürtlerin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. Hinar, “Birakujî katliamını istemiyoruz. Biraz vicdanı olan bunu istemez. İnsan olan birlik ister, barış ister” diye seslendi.

‘ANNELERİN GÖZÜNDE YAŞ KALMADI’

Sözlrine “Yeter artık, ulusal birlik oluşsun” diyerek devam eden Hinar, akan kanın önüne geçilmesi çağrısında bulundu. Hinar, Kürt güçlere şu çağrıda bulundu: “Masaya oturularak anlaşmaya ulaşabilir. Kim olursa olsun onurlu bir barışın önünü açmalı. Gençlerin ölümünü istemiyoruz. Yeter artık, annelerin gözünde yaş kalmadı. Çözüm masada. Kan kanla değil, suyla temizlenir.”

Yapılan açıklamanın ardından anneler, çektikleri zılgıtlar eşliğinde başlarındaki tülbentleri yere fırlattı.

Kaynak: MA