KCK'nin 10 Ekim'de duyurduğu "eylemsizlik" kararı ardından askeri operasyonlar ve PKK'lilerin mezarlıklarına yönelik tahribatlar sürerken, AKP hükümetine "eylemsizlik" kararına karşı uygun bir tutum içinde olması yönünde çağrılar sürüyor.

Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi de dernek binasında düzenledikleri basın toplantısında konuya ilişkin düşüncelerini kamuoyuna duyurdu. Çok sayıda barış annesinin katıldığı toplantıda konuşan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Mürvet Demir, KCK'nin "eylemsizlik" kararı almasından bu yana devlet tarafından hiçbir adım atılmadığını belirterek, "Devlet KCK'nin aldığı karara rağmen hala bir adım atmayıp, dağlarımızı bombalıyor, çocuklarımızın mezarlıklarına saldırıyor. İnsanlar 'barış' için Ankara'ya gittiler ama onu bile Erdoğan çok gördü ve öyle bir katliam yaptı ki Halepçe katliamının bir benzerini Ankara'da gerçekleştirdi" dedi.

'KATLİAMLARA SESSİZ KALMAYIN'

En son Ankara olmak üzere AKP dönemindeki ölümleri ve katliamları hatırlatan Demir, "Erdoğan, yaptığı katliamlarla hem Kürdistan'ı hem de Türkiye'yi parçaladı. Çünkü onun döneminde Roboski, Cizre, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamları yapıldı ve hepsinden sorumludur" dedi.

İnsan hakları örgütlerine de seslenen Demir, Türkiye'de gerçekleşen katliamlara ilişkin bir heyetin incelemelerde bulunmasını isteyerek, dünya ülkelerine de sessiz kalmama çağrısı yaptı.

'ARTIK BU ÜLKEYE BARIŞ GELSİN'

"Çocuklarımızın mezarları bile bombalanıyor" sözleriyle askeri operasyonlara tepki gösteren Demir, KCK'nin defalarca ateşkes kararı aldığını ancak devletin hiçbirine yanıt vermediğini vurguladı.

Devlet ve hükümet yetkililerine seslenen Demir, "Biz anneler istiyoruz ki KCK'nin en son aldığı eylemsizlik kararına karşı devlet bir adım atsın ve savaşı durduralım. Artık asker, polis, gerilla hiç kimse ölmesin ve bu ülkeye 'barış ve huzur' gelsin" çağrısında bulundu. (DİHA)